Bodó Csiba Gizella
Jelek
versek

Egyedül az emberben él a vágy, hogy harcoljon a mulandósággal. Meg szeretnénk örökíteni valamit, amit fontosnak tartunk, ezzel is hadakozva az értelmetlen, nyomtalan elmúlás ellen. Bodó Csiba Gizella Jelek című, új könyvével sikeresen vési be nevét az olvasók emlékezetébe.  Versei életjelek.
Ezekkel a gondolatokkal ajánlom támaszul ezt a könyvet, azoknak, akik maguk is keresik az utat, amely kivezet a mulandóságból.

A borítón Székács Zoltán Rovásírás című alkotása látható.
A  könyv illusztrációit Székács Gyöngyvér készítette.

Ára: 1180

Megrendelhető a bcsg@t-online.hu címen.
Click here to add text.
Bodó Csiba Gizella
Kapuk
versek

"Én a magam részéről mindig csodálkozva állok meg egy-egy kapu előtt. Mindig gondolkodásra késztet annak a lehetőségre, hogy  egy új világ az, amibe belépünk egy kapu küszöbét átlépve. Ha nyitott  szívvel, befogadó lélekkel olvassuk a verseket, akkor megismerhetjük  írója belső világát- ezáltal mi is gazdagabbak lehetünk."
Moharos Terézia
Megrendelhető:
bcsg@t-online.hu címen és a Szent-Gellért Kiadó Könyvesboltjában,  V.ker. Kossuth L.u.1.sz.
Ára 1500 Ft

Millei Ilona
Alkonytánc

Regina domus mulier, domus mundi vir.

Ókori igazság, annyit tesz, hogy a ház királynője az asszony, a világ ura a férfi. Nem osztom ezt a nézetet. Parti Nagy Lajosnak adok igazat, aki egyszer imígyen nyilatkozott éppen abban a napilapban, amelynek Millei Ilona megbecsült munkatársa: "Mindig több legyen a nő!... Semmit sem tudnak jobban, de ugyanazt jobban tudják viselni, működtetni, jobban tudnak élni. Bölcsebben."
Egyetértek. Azzal együtt, hogy számtalanszor kinyilatkoztattam: hazánkban a költészet mindig is férfias dolog volt, még akkor is, ha asszonyszemélyek művelték. Csak mostanában vált egy kicsit idegbetegek terápiájává. Tegyük hozzá: elsősorban hímnemű poéták jóvoltából.
Millei Ilona férfias költő. Mer közéleti - kevésbé lejáratott szóval: közszolgálati - lenni, nem csupán gyönyörködtetni, de hatni is akar a verseivel. Ám a finom regiszterek régiójában is biztonsággal mozog, tud lírai is lenni anélkül, hogy érzelgőssé válna. Haragvásai sohasem lány-duzzogások, panaszkodása köszönő viszonyban sincs a női nyafogással. Ellágyulásain képes úrrá lenni, nem fegyverezhetik le az elhatalmasodó érzelmek sem.
Ahogy mondtam: férfias tartása van.
Annak idején, első kötete megjelenésekor, azért szurkoltam, hogy az újságíró ne nyomja el benne a költőt. Fölösleges aggály volt: még kisprózáiban is jócskán jelen van a lírikus.
Így hát - második kötetét útjára bocsátva - már kicsit sem aggódom.
                                    
                                                                                                  Baranyi Ferenc


Péter Erika
A nyakatekert zsiráf
Péter Erika új könyve 4 éven felüliek  részére készült. Kedves kis állatkák a verses mesék hősei, okosak és ostobácskák, de minden történet szépre jóra tanítja a az óvodáskorú gyerekeket. Aki henceg pórul jár, aki nem fogad szót a szüleinek, az felsebzi a térdét, okok és következmények, csupa -csupa megszívlelni való kaland és mindez  bájos strófákba szedve.
Papp Anikó Míra vidám képei szinesítik a kiadványt.

Ára: 1590Ft